برای طراحی نمای داخلی منزل توجه به پوشش دیوارها و استفاده از بهترین نوع دیوارکوب مهم و حساس میباشد. چرا که انتخاب و اجرای یک نوع مناسب که با توجه به شرایط محیطی و صرف هزینه مناسب صورت گیرد، سخت میباشد.
با توجه به ویژگیهای ظاهری متفاوت و انواع مختلف جنسهای دیوارکوب میتوان آن را به گروههای مختلف و بالطبع در کاربردها و قیمتهای متفاوت تقسیمبندی کرد.
به طور کلی دیوارکوبها از جنسهایی چون گچ، چوب، PVC، آجر، فوم و… تولید میشوند که این امر باعث عوض شدن قالب و ظاهر آنها میشود.
انواع دیوارکوب عبارت است از: ام دی اف، PVC، طرح آجر و پلی استایرن که در این صفحه به معرفی کامل آنها میپردازیم.
دیوارکوب ام دی اف (MDF)
دیوارکوب ام دی اف (MDF) از نوعی چوب فشرده تولید شده است که روکش بسیار مقاوم و ضربه گیری دارد. قابلیت مقاومت بالای این مدل در زمان بازسازی ساختمان باعث شده است که در تمام مقاطع و حتی برای پوشش راهپلهها نیز از این نوع استفاده کنند.
اما با وجود مقاومت بالای دیوارکوب ام دی اف، نقطه ضعف آن در برابر رطوبت و آب میباشد. متریال این نوع به صورتی است که در برابر رطوبت و آب مقاوم نمیباشد و به دلیل چوبی بودن جنس آن معمولاً در مناطق مرطوب و محیطهای این چنینی اصلاً کاربرد ندارد.
دیوارکوب ام دی اف صرفاً برای محیطهای خشک مناسب میباشد و عدم مقاومت در برابر حرارت، آب و رطوبت این محدودیت را برای این نوع ایجاد کرده است. به همین دلیل استفاده از آن در محیطهای مرطوب و ساختمانهایی که دارای نم هستند به شدت عمر آن را کاهش میدهد و خیلی سریع دچار مشکل خواهد شد.
حتما بخوانید: آموزش گام به گام نحوه نصب دیوارپوش
دیوارکوب پی وی سی (PVC)
دیوارکوب pvc یا همان دیوارپوش پی وی سی از پرطرفدارها بین افراد میباشد. دلیل آن هم بخاطر مقاومت بالا در برابر حرارت، آب و رطوبت است. قابلیت عایق صوت و همچنین عدم اشتعال پذیری در زمان حریق از دیگر مزایای این نوع است.
دیوارکوب پیویسی قابل شستشو میباشد و به همین دلیل برای محیطها و مکانهای بهداشتی نیز بسیار ایدهآل است. همچنین کاربرد دیوارکوبهای PVC علاوه بر دیوارپوش منازل و اماکن اداری در ایجاد سقف کاذب نیز قابل استفاده میباشد.
این نوع برای پوشش دیوارها و سقف به جز زیبایی و تنوع خاص و منحصربهفردی که دارد، بسیار باکیفیت و سبک میباشد. در واقع استفاده از دیوارکوبها باعث حذف مواد قدیمی و نقاشی ساختمان شده است که دکوراسیون منزل را به کلی تغییر و مطابق مد روز کرده است.
همچنین ماندگاری بسیار بالای دیوارکوب PVC و استحکام زیاد آن در جلوگیری از اتلاف انرژی باعث کاربرد وسیع و استقبال همه افراد شده است.
حتما بخوانید: خرید اینترنتی دیوارپوش و معرفی شرکتهای معتبر
دیوارکوب طرح آجر
دیوارکوب طرح آجر به عنوان ترند امروزی برای چیدمان داخلی منزل به خصوص دکوراسیون خانه نقلی استفاده میشود. جنس دیوارکوب طرح آجر و طول و عرض آن دقیقا شبیه به مدل آجر واقعی در ساخت منازل میباشد، اما با این تفاوت که از لحاظ ضخامت حدود ۸ میلیمتر تا ۱ سانتیمتر با آجر متفاوت است.
نصب این طرح از طریق چسبهای خاصی صورت میگیرد و پس از پایان کار، پودر بندکشی چهره و ظاهر دیوارکوب طرح آجر را دقیق همسان آجر واقعی میکند.
به طور معمول برای پوشش نمای دیوار مثل لمسه کاری دیوار، تلویزیون، دیوار مابین کابینتها و آشپزخانه و اکثراً رستورانها از طرح آجر استفاده میشود.
حتما بخوانید: هزینه تعمیر کابینت آشپزخانه
تنوع بسیار بالای رنگ در این مدل باعث شده است که افراد مختلف با سلایق متفاوت برای هر نوع سبک داخلی منزل خود از این طرح استفاده کنند. اما به طور معمول دیوارکوب طرح آجر سفید و آجر سنتی بسیار محبوب و مرسوم میباشد. میتوانید برای دیدن دیوارپوش ارزان قیمت کلیک کنید.
دیوارکوب پلی استایرن
دیوارکوب پلی استایرن که از لحاظ ظاهری مشابه دیوارکوبهای ام دی اف میباشند، بر پایه PVC هستند، دیوارکوب پلی استایرن برخلاف امدیاف، سازگاری بالایی در مناطق مرطوب داشته و در برابر رطوبت و آب مقاومت کامل دارد.
این قابلیت مثبت باعث شده است که محدودیت دیوارکوب MDF رفع شود و جایگزین بسیار مناسبی شده است.
متریال مورد استفاده برای تولید دیوارکوب پلی استایرن باعث ایجاد قابلیتهای مثبتی چون عایق صوت و حرارتی و برودتی، وزن سبک، رنگها و طرحهای مختلف و متنوع، روکش ضدخش، جلوگیری از اتلاف انرژی، مقاومت بالا در برابر نور آفتاب، طول عمر بسیار بالا و… شده است.
دیوارکوب پلی استایرن جایگزین چوب طبیعی شده است و در جنسها و طرحهای مختلف چون طرح سنگ و چوب باکیفیت و همچنین رنگهای متفاوت و جذاب تولید میشود که باعث کاربرد آن در انواع مکانهای پررفتوآمد چون اماکن مسکونی، تجاری، رستورانها، ادارات، بیمارستانها وغیره شده است.
حتما بخوانید: ایده های جدید برای تمیز و براق کردن سنگ کف
در پایان:
در بالا به تفاوت ها و نکات هر یک از انواع دیوارکوب پرداختیم ولی در مرحله انتخاب این شما هستید که تعیین کننده خواهید بود و با توجه به سلیقه شخصی، محیط مورد نظر، بودجه قابل پرداخت و مسائلی مانند این ها بایستی تعیین کنید که کدام یک می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
نظرات