نصب پارچه بر روی دیوار (لمسه کاری دیوار) اولین بار در کاخ شاه توسط طراحان فرانسوی انجام گرفت و کم کم دیگران هم از این روش برای زیباتر شدن محیط استفاده نمودند. هم‌‌چنین از این نوع پوشش در مجموعه‌ی کاخ‌های سعدآباد و نیاوران استفاده شده است.

در این صفحه از استاده به معرفی افراد متخصص برای لمسه کاری دیوار، مراحل اجرای آن و مزایا و معایب استفاده از آن خواهیم پرداخت.

لمسه‌ کاری دیوار به چه معناست؟

قرار دادن پارچه و یا چرم بر روی دیوار با روش‌های خاصی لمسه کاری دیوار نام دارد. در این روش پارچه و چرم را با مدل‌های خاصی حالت می‌دهند تا فرو رفته و برآمده شود. جنس پارچه مورد نظر برای این کار نیز می‌تواند با توجه به محیط از ابریشم و کتان گرفته تا ساتن، تافته، جیر و چرم انتخاب شود.

پیشنهاد می‌کنیم جدیدترین مدل های آینه کاری دیوار اتاق خواب، راهرو، آشپزخانه را مشاهده کنید.

معماری و زیبایی در لمسه‌ کاری دیوار

اگر در منزل جدیدی ساکن شدید یا قصد تغییر نمای داخلی دارید ایده‌ی بسیار خوبی است که روش لمسه کاری را به کار ببرید و در کنار پرده و لوستر و مبلمان و سایر وسایل از داشتن دیواری شیک لذت ببرید و این کار حتی باعث می‌شود بافت و جلوه‌ی منحصر به فردی ایجاد شود.

جهت دریافت ایده برای آینه کاری دیوار پشت تلویزیون روی آن کلیک کنید و این صفحه را مشاهده کنید.

در مقایسه با کاغذ دیواری‌ها که امروزه در بسیاری از خانه‌ها روی دیوارها می‌بینیم لمسه‌ کاری دیوار کمتر استفاده می‌شود، دلیل آن هم این است که لمسه کاری دیوار از قیمت و ارزش بالاتری برخودار است و معمولا در جاهای مجلل از این طرح‌‌ها استفاده می‌شود، مثل هتل‌ها یا رستوران‌های شیک و کاخ‌ها.

البته این مورد هم باید در نظر بگیریم که پوشش پارچه برای دیوار نسبت به سایر پوشش‌ها از جمله کاغذ دیواری، رنگ ساختمان، پتینه کاری، نصب بلکا، رومالین و … از عمر و ماندگاری به مراتب بیشتری برخوردار است به شرط آنکه به خوبی از آن‌ها مراقب کنیم!

جهت گرفتن ایده برای انجام آینه کاری کلاسیک همراه عکس روی آن کلیک کنید.

چه نوع پارچه‌ای برای لمسه‌ کاری دیوار انتخاب کنیم؟

برای لمسه کاری دیوار می‌توان از هر نوع پارچه‌ای مانند:

  • چرم یا چرم مصنوعی
  • تافته
  • حریر
  • مخمل
  • پارچه کوبلن
  • پارچه ترکیبی (الیاف این پارچه هم می‌تواند طبیعی و هم مصنوعی باشد و این پارچه با زیبایی بسیار، ماندگاری و مقاوت بالایی هم دارد)
  • پارچه ژاکارد و… با هر رنگ و مدلی که دوست دارید استفاده کنید.

از آکوستیک دیوار استفاده کنید

در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از ورود و خروج صدا برای دیوارها می توانید از آکوستیک دیوار استفاده کنید.

در لمسه کاری دیوار باید به این نکته توجه کنیم که رنگ و طرح لمسه (پارچه یا روکش) پس از اجرا ثابت است و دیگر قابلیت تغییر رنگ وجود ندارد.

از چرم مصنوعی در این کار بیشتر از سایر انواع استفاده می‌شود، به دلیل اینکه روکش چرمی نسبت به سایر روکش‌ها قابلیت شست و شو دارد و ثبات رنگ چرم نسبت به سایر انواع روکش‌ها بیشتر می‌باشد. هم‌چنین برای لمسه دوزی مبل نیز معمولا از پارچه‌های ساده و بدون طرح استفاده می‌کنند.

مزایا و معایب لمسه‌کاری روی دیوار

مزایای لمسه دیوار

  • عایق مناسب صوت هستند (در سالن‌های تئاتر و همایش می‌بینیم که درها و دیوارها با پارچه پوشیده شده‌اند.)
  • قابل شستشو
  • قابل انعطاف    
  • مدرن و ایجاد فضای دکوراتیو        
  • پوشیده شدن ترک ها و پستی و بلندی های نه چندان زیاد دیوار  

معایب لمسه دیوار

  • در صورت عدم مراقبت خیلی زود پاره خواهند شد
  • عدم قابلیت رنگ‌پذیری مجدد
  • آتش گیر
  • غیر قابل ترمیم پس از آسیب

آیا لمسه کاری روی دیوار فقط انجام می شود؟ خیر! شما می توانید از درب لمسه کاری شده نیز برای تبدیل درب‌های قدیمی خود و یا خرید آن‌ها برای طراحی جدید دکوراسیون داخلی استفاده کنید.

مراحل نصب لمسه روی دیوار

برای نصب لمسه روی دیوار باید مراحل زیر به ترتیب سپری شوند:

  1. قدم اول: پیش از اجرای این طرح، دیوار باید کاملا مورد بررسی قرار گیرد و مشکلاتی از قبیل ترک‌خوردگی زیاد، نم‌زدگی، کندن بلکا از دیوار برطرف شوند و یا ممکن است نیاز به کندن دیوار برای اضافه کردن یا برداشتن پریز و کلید برق باشد. دقت داشته باشید که بعد از اجرای این لمسه کاری روی دیوار انجام این کارها بسیار سخت خواهد شد و اتلاف هزینه و زمان دارد. بنابراین بهتر است قبل از شروع به این نکات توجه کنیم. یادمان هم باشد که دیوار باید تمیز شود، تا عاری از هرگونه گرد و غبار و آلودگی باشد.
  2. قدم دوم: پس از انتخاب دیوار مورد نظر، لایه‌ای از پلی‌استر را با ضخامت 30 سانتی‌متر بر روی آن می‌زنیم. این لایه سطح را بعد دار و حجم دار نشان می‌دهد و عایق صدا و حرارت است.
  3. قدم سوم: لبه‌های دیوار باید با نوارهای چوبی پهن، قاب بندی ‌شوند. ضخامت این نوارها تقریبا 4 میلی‌متر است.
  4. قدم چهارم: حالا در این مرحله به اجرا و اتصال روکش یا پارچه‌ی مورد نظر می‌رسیم. زیر روکش به هیچ عنوان نباید هوا قرار بگیرد و به همین منظور باید تا جایی که می‌شود آن را کشید تا خوب به آن بچسبد.
  5. قدم پنجم: بعد از آن باید با منگنه یا چسب لبه‌های روکش را فیکس کرد.
  6. قدم آخر: با توجه به طرح انتخابی و فاصله‌های منظم، دیزاین مورد نظر روی آن پیاده می‌شود.

در پایان:

اگر این نوع  طرح‌ها را دوست دارید و می‌خواهید فضایی مجلل و شیک ایجاد کنید، روش لمسه کاری دیوار را به شما پیشنهاد می‌دهیم. برای انجام این کار می‌توانید از افراد متخصص در استاده کمک بگیرید تا زیبایی کار دو چندان شود.

طبقه بندی شده در

با برچسب در