قیرگونی سرویس بهداشتی به علت استفاده زیاد آب در این قسمت از ساختمان، مسئله بسیار مهمی است. مسئلهای که برای اجرای آن باید دقت و هزینه کافی را تخصیص داد. عموما نواحی همچون سرویس بهداشتی، به علت در معرض رطوبت قرار داشتن، مستعد نفوذ نم هستند. نم اگر بتواند به قسمتهای داخلی و همچنین اسکله ساختمان نفوذ کند، میتواند منجر به بروز حادثههای سهمگینی همچون تخریب ساختمان شود. اتفاقی که در ایجاد زیانهای مالی و جانی اثرگذار است.
بنابراین، لازم است با استفاده از یک عایق مناسب، اقدامات لازم برای آببندی ساختمان انجام شود. یکی از اقدامات قابلاجرا برای عایقکاری، قیرگونی سرویس بهداشتی است. درواقع کلیت آنچه در بحث قیرگونی کف سرویس وجود دارد، استفاده از یک گونی بین دولایه قیر است. این گونی در انسجام نهایی کار ،نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
قیمت قیرگونی سرویس بهداشتی
نوع قیرگونی | قیمت هر متر به تومان |
یک لایه | 11.000 |
دو لایه | 16.000 |
سه لایه | 22.000 |
یکی از هزینههایی که باید در پروسه ساختمانسازی در نظر گرفته شود، قیمت قیرگونی سرویس است. اما هزینه قیرگونی سرویس بهداشتی تابع چه عواملی است؟
متراژ قیرگونی و همچنین تعداد لایههای قیر بهکاررفته شده، عموماً در هزینه قیرگونی سرویس مؤثر هستند.
- متراژ
معمولاً عرف بر آن است که بر اساس اندازه مساحت کف (برحسب مترمربع) قیمت قیر و گونی سرویس بهداشتی تعریف شود. قیر مورداستفاده همچنین باید از قیر پالایشگاهی خالص بهدستآمده باشد. این قیر که از کیفیت لازم برخوردار است، بهخوبی به کف سرویس بهداشتی متصل میشود و از بروز فاجعه(تخریب ساختمان) در آینده جلوگیری میکند.
- لایه
اینکه قیر گونی کف سرویس بهصورت 2، 3 و یا 4 لایه انجام شود، قیمت قیرگونی را میتواند دستخوش تغییر کند.
البته هزینه لازم برای خرید مواد مورد نیاز، گونی و همچنین دستمزد کارگران بهعنوان بخشی از هزینهها، باید در نظر گرفته شود.
حتما بخوانید: قیمت ایزوگام متری چقدر است؟
ارتفاع قیرگونی سرویس بهداشتی
یکی از مهمترین موضوعات در بحث قیرگونی، ارتفاع است. این ارتفاع برای حمام چیزی در حدود یک متر و نیم است. این ارتفاع از قیر باید در نزدیک شیردوش مورد استفاده قرار گیرد. ارتفاع قیرگونی سرویس بهداشتی (در ناحیه دستشویی)30 سانتیمتر است.
نحوه قیرگونی سرویس بهداشتی
نحوه قیرگونی سرویسهای بهداشتی عموماً بهصورت دولایه باید انجام شود. منظور از استفاده دولایه در نظرگیری فرمول زیر است:
یکلایه شل قیر+یکلایه گونی درجه 2+یکلایه قیر متشکل از قیر شل و سفت+یکلایه گونی درجه 1+یکلایه قیر سفت که عموماً بهعنوان قیر عسلی یاد میشود. قیر عسلی اصطلاحاً به قیری که نه خیلی سفت است و نه خیلی حالت مذاب دارد، گفته میشود.
حتما بخوانید: اجرای ایزوگام سرویس بهداشتی و حمام توسط متخصص
نحوه قیرگونی سرویس بهداشتی به این صورت است که باید پس از کلیه فعالیتهای برقی و همچنین تأسیساتی همچون:
- سیمان کشی
- تنظیم شیب کف سرویس
- ایجاد گودال جای سینک (کاسه) دستشویی
- طراز کردن گوشههای مختلف در حمام و دستشویی
- برش لوله فاضلاب با استفاده از فرز (نیازی به برش لوله فاضلاب 12 سانتیمتری دستشویی فرنگی نیست.)
انجام شود. همچنین بهتر است پیش از اقدام برای قیرگونی کف سرویس، سیفون را از آب پر کنید تا در صورت ریخته شدن قیر، دشواری در جمعآوری آن وجود نداشته باشد. همچنین لازم است که قسمتهای داخلی سیفون به صورت کاملا حرفه ای و مناسب با قیر شل عایقکاری شود. علت استفاده از قیر شل برای آببندی این ناحیه، چسبندگی بالای این قیر است. از قیرگونی کردن بدنه سرویس بهداشتی تا ارتفاعی در حدود 50 الی 60 سانتیمتر (در صورت لزوم میتواند بیشتر هم باشد.) نباید غافل بود. این مرحله نیز در جلوگیری از ورود نم به داخل سازه (بدنه سرویس بهداشتی) مؤثر است.
بهتر است قبل از آغاز قیرگونی برای کف، قسمتهای گوشه با استفاده از سیمان، ماهیچه بندی شوند. این ماهیچه بندی از نفوذ نم و رطوبت به گوشه ها در آینده جلوگیری میکند.
منظور از ماهیچه بندی، استفاده از سیمان برای از بین بردن تیزی حالت قائم (90 درجهای) گوشههاست. تعیین و تنظیم شیب کف سرویس بهداشتی پیش از اقدام برای قیرگونی سرویس، بسیار ضروری است.
کلام آخر
بهصورت خلاصه، قیرگونی سرویس بهداشتی یکی از اصولی ترین و مهمترین مراحل برای عایقکاری و آببندی حیاتیترین قسمتهای ساختمان که در تماس مداوم با آب و نم است، شناخته میشود. نحوه قیرگونی سرویس و درست انجام شدن آن میتواند در جلوگیری از نفوذ نم به قسمتهای داخلی ساختمان، تخریب آن و بروز هزینههای اضافی مؤثر باشد. دقت به حداقل ارتفاعهای ذکرشده مسئلهای است که باید پیوسته موردتوجه عایق کار قرار گیرد.
نظرات