در این صفحه از خدمات آنلاین استاده علاوه بر معرفی مراکز سرویس آسانسور در تهران و لیست شماره تماس اشخاص و نمایندگیهای معتبر تعمیر آسانسور در تمامی مناطق تهران، میتوانید موارد قیمت سرویس آسانسور را در این نرخ نامه را به طور مفصل موردبررسی قرار دهید.
در خانههای بلندبالای امروزی وجود آسانسور یکی از ضروریات است. افراد زیادی روزانه از آن استفاده میکنند و به همین دلیل خراب شدن آن امری بسیار معمولی است. حتی در برخی ساختمانها که به درستی از آسانسور نگهداری نمیشود سالم بودن آن امری عجیب است! در ماههای ابتدایی هر سال اتحادیه هزینه سرویس آسانسور و نرخ نگهداری آسانسور را اعلام میکند تا سرویس کار آسانسور و مشتریان از قیمتهای واقعی مطلع شوند.
هزینه سرویس ماهیانه آسانسور
حداکثر تعداد واحدها | آسانسورهای نیمه اتوماتیک (تومان) | آسانسورهای اتوماتیک (تومان) |
5 | 75.000 | 80.000 |
10 | 85.000 | 95.000 |
15 | 100.000 | 110.000 |
20 | 115.000 | 125.000 |
30 | 130.000 | 140.000 |
40 | 145.000 | 150.000 |
شرکتهای پیمانکاری نصاب آسانسور طی یک قرارداد ( نمونه قرارداد تعمیر و نگهداری آسانسور ) متعهد میشوند که به صورت ماهیانه با هزینه مشخص شده خدمات سرویس و نگهداری آسانسور را به شما ارائه دهند. هزینه این خدمات بر اساس تعرفههای اتحادیه تعیین میشود. بر اساس این نرخ نامه ساختمانهای خدمات گیرنده به 5 گروه طبقهبندی میشوند. این گروهها بر اساس نوع کاربری طبقهبندی شده و هزینههای آنها برای آسانسورهای با درب نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک متفاوت است.
قیمت تعمیر موتور گیربکس آسانسور چقدر است؟
در شرایط نرخ نامه اعلام شده توسط اتحادیه آمده است که شرکتها باید قرارداد را به صورت یک ساله بسته و تعهد سرویس ماهیانه آسانسور را بدهند. همچنین توصیه شده است که از خدمات پیمانکاران عضو سندیکا استفاده شود تا در صورت بروز هر مشکلی امکان ثبت شکایت یا پیگیری وجود داشته باشد. همچنین باید توجه داشته باشید که هرگونه قرارداد با شرکتهای فاقد پروانه و دفتر کار یا افراد حقیقی مورد تایید اتحادیه نبوده و شامل رسیدگیهای بعدی آن نمیشود.
حتما بخوانید: بررسی رفع عیب صدا و لرزش آسانسور
سرویس آسانسور به صورت حرفهای
سرویس موتور آسانسور
یکی از بخشهای مهم در موتور آسانسور، گیربکس آن است. گیربکس برای درست حرکت کردن الزاما باید روغنکاری شود. بنابراین باید سطح روغن کافی باشد تا بتواند اصطکاک را کم کرده و حرارت را بهدرستی انتقال دهد. همچنین کیفیت روغن نیز باید برای پاککنندگی قطعات، ضربهگیری و جلوگیری از زنگزدگی آنها به حد کافی خوب باشد. همچنین در این بخش باید سلامت سیمپیچی الکتروموتور آسانسور هم مورد بررسی قرار بگیرد. هزینه تعمیر آسانسور با کیست؟ پیشنهاد میکنیم این صفحه را بخوانید.
نگهداری و شرایط موتورخانه آسانسور
موتورخانه فضایی است که همه تجهیزات مربوط به تعمیر و سرویس آسانسور درون آن قرار میگیرند. این اتاق باید دارای تهویه مناسب بوده و رفتوآمد به آن باید با احتیاط کامل انجام شود. ورودی موتورخانه باید حداقل 1.8 متر بوده و دسترسی به آن با استفاده از پله انجام شود. همچنین فضای موجود در موتورخانه باید حداقل 6 متر بوده و ارتفاع سقف آن تا 8.1 متر باشد. علاوه بر این بهتر است درب موتورخانه گریل دار بوده و به سمت داخل باز نشود.
نصب کپسول آتشنشانی هم در این مکان ضروری بوده و دمای آن باید در بازه 5 تا 40 درجه نگه داشته شود. برای اطمینان از صحت عملکرد موتورخانه آسانسور باید موارد مختلفی مانند دما، ترموستات، فیوز و اتصالات را بررسی کرد.
سرویس و تنظیم ترمز آسانسور
ترمز آسانسور برای نگهداری آسانسور در میان طبقات بسیار مهم است. در هنگام سرویس آسانسور حتما باید لنت و فنر ترمزها کاملا بررسی شود. همچنین باید مگنت ترمزها و کفشکهای آنها در هر دوره بررسی شده و در صورت نیاز دوباره تنظیمات انجام شود.
نگهداری تابلو فرمان و برق آسانسور
در هنگام بررسی تابلو فرمان و برق آسانسور باید ابتدا استحکام محل تابلو فرمان بررسی شود. سپس باید تمامی مدارهای الکتریکی و ایمنی را چک کرده و از عدم وجود اتصال کوتاه مطمئن شد.
همچنین باید سیاه نبودن قطعات را موردبررسی قرار داد تا بتوان از بالا نبودن آمپر برق اطمینان حاصل کرد. در کنار اینها باید محکم بودن سیمکشیها موردبررسی قرار گرفته و آلودگی از روی آنها پاک شود.
جهت اقدام برای بازسازی کابین آسانسور و اطلاع هزینه نوسازی کابین آسانسور در استاده روی آن کلیک کنید.
آچارکشی و تنظیم موتور آسانسور
منظور از آچارکشی بررسی پیچ و مهرههای پایه موتور و گیربکس است. اگر این پیچها شل شده باشند باید آنها را آچارکشی کرده و موتور را تنظیم نمود. همچنین باید لرزهگیرهای بالا و پایین را هم آچارکشی نمود.
سیستم تهویه و فن
فن آسانسور در سقف آن قرار دارد. برای راحتی مسافران در آسانسور باید سیستم تهویه بهدرستی کار کند. در بررسیهای دورهای آسانسور باید سلامت دکمه تهویه سالن را هم بررسی نمود.
سرویس کابین آسانسور
چکلیست سرویس و نگهداری کابین آسانسور نیز شامل مواردی است که باید بهطور دورهای چک شوند. به عنوان مثال روشنایی، صداهای داخل کابین برای اعلام طبقه و پخش موسیقی، فن، شستی طبقات و کابین و نمایشگر آنها مهمترین قسمتهای کابین هستند که نام آنها در چکلیست بازدید دورهای کابین به چشم میخورد. در کنار اینها درب آسانسور نیز باید از نظر وضعیت لولاها، فنر، قفل، مگنت، نظافت شیارها، موتور سر در و کفشکهای زیرین چک شود. تعمیر درب آسانسور در صورت نیاز، اهمیت بسزایی در کارکرد آسانسور دارد. در ادامه در مورد قیمت و هزینه سرویس آسانسور بیشتر صحبت خواهیم کرد.
بررسی و سرویس لوازم چاه آسانسور
چاه آسانسور و لوازم درون آن یکی از بخشهای مهم در حرکت آسانسور است. در هنگام سرویس چاه آسانسور باید کابل جابجایی، روشنایی، ریل راهنما، زنجیر جبران، میکروسوئیچها، روغندانها، سنسورهای آهنربا، ضربهگیر کابین و اتصالات بخشهای مختلف موردبررسی قرار گیرند.
نگهداری و بازدید سیم بکسلها
در هنگام چک کردن سیم بکسلها باید کشش ارتجاعی آنها و اتصالات این سیمها با کابین و قاب موردبررسی قرار بگیرند. اگر سیم بکسل بهطور منظم موردبررسی قرار نگیرد، به مرور زمان خورده شده و منجر به سقوط آسانسور میشود.
بررسی و رفع عیب دکمههای آسانسور
دکمههای آسانسور برای نگه داشتن آسانسور در طبقات مختلف، زنگ هشدار آن، صدور دستور توقف فرمان و تهویه استفاده میشوند. برای اطمینان از سلامت آنها باید اتصالات و فنرهای آنها را بررسی نمود.
معرفی سرویس کار آسانسور
سرویس کار آسانسور فرد فردی متبحر و مسلط به ایرادات و تعمیرات آسانسور است که معمولا به صورت دورهای به آسانسور محل کار و یا منزل شما سر میزند. از آنجایی که سرویس آسانسور به لحاظ فنی و بر طبق قانون باید ماهیانه انجام شود این فرد نیز قراردادی را با شما تحت عنوان سرویس ماهیانه آسانسور میبندد.
همچنین علاوه بر اینکه چک آپ ماهیانه آسانسور اهمیت ویژهای دارد، داشتن این قرارداد با سرویس کار آسانسور به صرفه و اقتصادی هم هست. زیرا در واقع از بروز مشکلات جدی و هزینه آفرین پیش رو جلوگیری میکند.
عوامل مهم در قیمت سرویس آسانسور
از عوامل دیگری که بر تعیین هزینه نگهداری آسانسور و سرویس آن موثرند حجم ترافیک آنها است. در ساختمانهای مسکونی و اداری نیز تعداد واحد بر هزینه سرویس آسانسور موثر خواهد بود. هزینههای اعلام شده در این نرخ نامه برای یک دستگاه آسانسور و بر اساس 5 توقف محاسبه شده است. همچنین سرعت آسانسور در تعرفههای اعلام شده 1 متر بر ثانیه در نظر گرفته شده است. در این نرخ نامه آمده است که با افزایش سرعت تا 1.60 متر بر ثانیه مبلغ 10 درصد افزایش یافته و پس از آن بر اساس توافق طرفین اعلام میشود.
شرکتها مجاز نیستند که قرارداد را به صورت خرابی تا خرابی یا خرابی موردی ببندند. همچنین پیمانکاران نباید تعمیرکاران خود را در خارج از ساعات 9 صبح تا 4 عصر در روزهای عادی و 9 صبح تا 12 ظهر در روزهای پنجشنبه برای سرویس و نگهداری اعزام کنند. در صورت مراجعه خارج از ساعات اعلام شده در نرخ نامه، پیمانکاران میتوانند قیمت سرویس آسانسور را بیشتر دریافت کنند. در صورتی که خدمات در روزهای جمعه یا تعطیل رسمی نیز ارائه شود میتواند مشمول افزایش قیمت شود.
توجه کنید که حق سرویس آسانسور در سال اول به صورت سالیانه و پس از آن هر شش ماه یک بار به شرکت پیمانکاری پرداخت میشود. همچنین تامین روغن موردنیاز بر عهده کارفرما است. در صورتی که سرویسی با هماهنگی تلفنی و خارج از موعد مقرر صورت گیرد، پیمانکاران مجازند تا 10 درصد به نرخ موردتایید اتحادیه اضافه کنند.
حتما بخوانید: چک لیست دستورالعمل سرویس و نگهداری آسانسور
پنج گروه تقسیمبندی شده در نرخ نامههای سال 1403 به صورت زیر است:
- گروه اول: ساختمانهای مسکونی هستند که بر اساس تعداد واحد به 5 دسته طبقهبندی میشوند. هزینههای تعمیر برای ساختمانهای تا 5، 10، 15، 20، 30 و 40 واحدی اعلام شده و در صورتی که تعداد واحدها از این تعداد بالاتر رود بر اساس توافق طرفین میتوان قیمت را تعیین کرد.
- گروه دوم: این گروه مربوط به ساختمانهای اداری است که حداکثر 10 واحد دارند.
- گروه سوم: ساختمانهای اداری با بیش از 10 واحد، ساختمانهای تجاری و پزشکان، بانکها، خوابگاهها، تالارهای پذیرایی و رستورانها در این گروه قرار دارند.
- گروه چهارم: این گروه شامل مراکز درمانی مختلف، هتلها، مراکز آموزشی و ورزشی میشود.
- گروه پنجم: سازمانهای بزرگ، وزارتخانهها، دادسراها، پادگانها، فرودگاهها، ایستگاههای مترو و مساجد در گروه آخر قرار میگیرند.
هزینههای سرویس و نگهداری اعلام شده بر اساس این گروهبندی برای ساختمانهای مسکونی با آسانسور نیمه اتوماتیک از 48000 تا 6000 تومان متغیر است. این مبلغ برای آسانسورهای با درب اتوماتیک به 54000 تا 69000 تومان افزایش مییابد.
برای سایر گروهها قیمت بر اساس ترافیک متوسط و بالا تعیین میشود. در گروه دوم قیمت سرویس و نگهداری آسانسور نیمه اتوماتیک برای ترافیک متوسط برابر 63 هزار و برای ترافیک بالا 66000 تومان است. در گروه سوم هزینهها به ترتیب برابر 72000 و 78000 تومان است. برای گروه چهار هزینه سرویس و نگهداری ماهیانه آسانسور بین 84000 و 88000 تومان اعلام شده است. در گروه پنجم نیز مقدار این هزینه برابر 96000 و 102000 تومان است.
در گروه دوم مبلغ سرویس و نگهداری هر دستگاه آسانسور تمام اتوماتیک برای ترافیک متوسط و بالا به ترتیب برابر 66000 و 72000 تومان است. مبلغ برای گروه سوم 80000 و 84000 تومان است. گروه چهارم باید به ازای نگهداری و سرویس هر دستگاه آسانسور هزینه 88000 و 90000 تومان پرداخت کنند. برای گروه پنجم نیز این قیمت برابر 102000 و 105000 تومان است.
روغن برای آسانسور ۵ طبقه تک واحدی هر چند وقت یکبار تعویض شود و بهترین قیمت روغن هیدورولیک برای آسانسور