از آنجا که کفشهای ورزشی را بیشتر از سایر کفشها مورد استفاده قرار داده و فشار زیادی بر آنها وارد میشود، احتمال فرسوده شدن و به تعمیر افتادنشان بالاتر از سایر کفشهاست. اما اگر کفش خوب و با دوامی پیدا کنید بدون شک سالها پا به پای شما خواهد آمد و کمتر نیاز به خدمات تعمیر کفش ورزشی داشته باشیم. درست است که انواع کفش ورزشی محکم و بادوام بوده اما با فرسوده شدن آن نیز باید به فکر تعمیرش افتاد. تا پایان با ما باشید که در این مقاله با روشهای تعمیر کفش ورزشی و تعرفههای آنها آشنا شویم.
انواع کفش ورزشی
کفشهای ورزشی در انواع مختلفی ساخته میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کفش پیاده روی: رایجترین فعالیت ما انسانها راه رفتن است. راه رفتن در کوچه و خیابان و با هدف پیادهروی باید با کفشی که ساده و انعطافپذیر باشد انجام شود تا در هنگام راه رفتن اذیت نشوید. کفش پیادهروی نباید با حرکت پا خم شده و یا پنجه و پاشنه را اذیت کند.
- کفش دو و میدانی: کفش ورزشی که برای دوندهها ساخته میشود باید حرکت انگشتان پا در تمام جهات را آزاد نگه دارد. کفشهای مخصوص دوندهها اغلب طراحی سبکی دارند ؛ چراکه با اضافه شدن 100 گرم به وزن کفش سرعت دونده را کاهش و سوخت انرژی او را افزایش میدهد.
- کفش بسکتبال: از آنجا که ورزش بسکتبال پر جنب و جوش است، کفشهای یک بسکتبالیست باید تمام قسمتهای پای او را مورد حمایت قرار دهد. کفش ورزشی مخصوص بسکتبال نباید زیاد سفت یا نرم باشد. کفشهای وزشی برای بسکتبال باید از نوع بندی بوده تا استقامت فرد را حفظ نمایند.
- کفش والیبال: تنها تفاوت کفش والیبال و بسکتبال زیر آنهاست. از آنجا که والیبال حرکات پرشی خاصی دارد، کفش این ورزش نیز با توجه به این مورد ساخته میشود. زیره و کفه کفش والیبال باید جلوی فشارهای ناشی از کشش و پرش ورزشکار به این ناحیه از کفش را بگیرد.
- کفش کوهنوردی: کفش کوهنوردی دارای 4 ویژگی مهم است: ا. زیره آن باید بسیار محکم و سفت باشد 2. رویه آن باید سفت بوده و پا را از سقوط سنگ روی آن در امان نگه دارد 3. جنس آن مرغوب بوده و از ورود آب جلوگیری کند 4. از پیچ خوردگی پا جلوگیری کند.
کفشهای ورزشی برای سایر رشتهها نیز مانند کشتی، فوتبال، راگبی و… ویژگیهای خود را داشته که به دلیل حجم زیاد مطلب از ذکر آنها خودداری شد. آنچه اهیمت دارد شناخت کفش ورزشی است تا بدانید چگونه با آن برخورد کرده و استهلاک آن را پایین آورید و بتوانیم در زمان تعمیر کفش ورزشی این نکات را درنظر داشته باشیم.
تعمیر کفش ورزشی
رفع پارگی کفش ورزشی
در صورت مشاهده پارگی کفش میتوان آن را با نخ و سوزن اصلاح کرد. اما اگر در این زمینه حرفهای نیستید بهتر است از یک کفاش کمک بخواهید. عموما هزینه رفع پارگیهای کفش بین 20 تا 30 هزارتومان در نظر گرفته میشود.
تعمیر زیره فرسوده
اگر زیره کفش ورزشی شما به هر دلیلی فرسوده شده، میتوانید آن را توسط یک تکه پلاستیکی جایگزین کرده و با چسب قوی آن را بچسبانید. کفاش نیز میتواند این کار را برای شما انجام دهد. تعرفه کفاشی جهت تعویض زیره کفش نیز حدود 120 هزار تومان است.
تعمیر آستر داخلی کفش
اگر آستر داخل کفش دچار مشکل شد میتوان در چند گام آن را حل نمود
گام اول) کفه کفش را بیرون آورده و به کمک چسب و پارچهای مناسب آن قسمت ار آستر را که خراب شده بپوشانید.
گام دوم) آن لبه از پارچه را که مشخص است به کمک نخ و سوزن به کفش دوخته تا پاره و یا از کفش جدا نشود.
گام سوم) انتهای نخ را چیده و کفی را سر جایش قرار دهید. حال میتوانید از کفشتان استفاده کنید.
نکته) در صورتیکه تعمیر این بخش را به کفاش بسپارید حدود 50 هزار تومان باید پرداخت نمایید.
از بین بردن بوی بد کفش ورزشی
به راحتی میتوان خلاص شد! برای کفش خود بوگیر بسازید! جوش شیرین بهترین بوگیر است بدین صورت که جورابها را از جوش شیرین پر کرده و داخل کفشتان بگذارید. یک راه دیگر شستن کفشها در ماشین لباسشویی آنهم با درجه آهسته و قرار دادن آنها جلوی باد پنکه است. معمولا حل کردن این مشکل کفش به دستان خود شما بوده و کاری از دست کفاش بر نمیآید.
جمع بندی
کفشهای ورزشی برای هر رشته با هم متفاوت بوده و قبل از خرید آن باید بدانید برای چه ورزشی بهتر است. با شناخت کفش ورزشی نحوه استفاده درست از آن را نیز یاد گرفته و امکان فرسودگی آن را عقب خواهید انداخت. اما اگر کفش شما به تعمیر نیاز پیدا کرد، جای نگرانی نیست. درصورتیکه خودتان در این زمینه تبحر داشتید آن را با هزینههای کمتر تعمیر کنید. در غیر اینصورت بهترین کار کمک گرفتن از یک کفاش ماهر و حرفهایست تا کفشتان را مثل روز اول به شما بازگرداند.
نظرات