استاده به شما کمک میکند تا حداکثر اطلاعات لازم در زمینه آموزش تعمیر جاروبرقی را بدست آورید و بتوانید مشکلات جانبی جاروبرقی را تا جای ممکن خودتان حل نمایید که این اطلاعات توسط متخصصین تعمیرات جاروبرقی جمع‌آوری شده است.

آموزش تعمیر جاروبرقی به صورت کامل با بهره گیری از اطلاعات متخصصین در زمینه تعمیرات جاروبرقی، میتواند مشکلات شما را تا حدودی زیادی کاهش دهد. با آموزش تعمیر تمامی قطعات جاروبرقی همراه توضیحات جامع، آشنایی با اجزای جاروبرقی و چگونگی رفع مشکل قطعات جاروبرقی آشنا خواهید شد.

آشنایی با قطعات جاروبرقی

اجزای جاروبرقی

امروزه کمتر خانه‌­ای را سراغ داریم که فاقد جاروبرقی باشد. جاروبرقی حالا دیگر به وسیله­‌ای ضروری و در اولویت تبدیل شده است. از آنجا­یی که احتمالا همه ما طعم جارو کشیدن با جارو دستی را چشیده‌­ایم و مزه­ گرد و خاک ناشی از جارو کشیدن هم­چنان از دهانمان خارج نشده، قطعا به اهمیت آموزش تعمیر جاروبرقی در صورت خرابی جاروبرقی واقف هستیم.

آشنایی با قطعات جاروبرقی و آموزش آن کار تعمیر جاروبرقی را برای ما آسان‌تر می­‌کند. موتور، فیلتر، کیسه و سیم جمع­‌کن در قسمتی قرار گرفته‌­اند که اصطلاحا به آن جعبه جاروبرقی می­‌گویند. قرار گرفتن موتور درون جعبه باعث می­‌شود که آشغال و گرد و غبار وارد آن نشوند.

جعبه نیز توسط یک لوله خرطومی به دسته جاروبرقی متصل است. کلید روشن و خاموش، در بعضی جاروبرقی‌­ها درون جعبه قرار گرفته و در بعضی دیگر روی لوله نصب شده است. جهت تعویض و تعمیر لوله خرطومی جاروبرقی می‌توانید این صفحه را مطالعه کنید.

توجه داشته باشید درصورتی که هیچ زمینه و تجربه‌ای در کارهای فنی ندارید بهتر است جهت تعمیرات جاروبرقی خود از تعمیرکار متخصص

کمک بگیرید. استاده با کادر فنی مجرب آماده خدمت رسانی در زمینه تعمیر جاروبرقی در محل و در اسرع وقت به شما می‌باشد.

ابزار مورد نیاز آموزش

برای آموزش تعمیر جاروبرقی بعد از آشنایی با اجزای جاروبرقی، باید بدانیم که ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای تعمیر جاروبرقی کدام هستند. با توجه به ساختار جاروبرقی، انواع پیچ گوشتی، انبردست، دم باریک، سین لخت کن، آچار بکس، روغن­دان، وسایل لحیم­‌کاری، و مولتی متر برای تعمیر جاروبرقی کارآیی دارند.

آموزش عیب ­یابی و تعمیر دیمر جاروبرقی

بردهای الکترونیکی مصرف انرژی را به حداقل می‌­رساند و به نوعی کنترل کننده­ عملکرد جاروبرقی است. آموزش عیب‌­یابی و تعمیر دیمر کمک می­‌کند که قبل از بوجود آمدن پیشامد جدی برای جاروبرقی، به تعمیر جاروبرقی پرداخته شود.

بخاطر داشته باشید به دلیل حساسیت بسیار بالای موتور جاروبرقی برای آموزش حتما می‌بایست دوره‌های تخصصی بگذرانید؛ پس به هیچ عنوان به عیب یابی یا رفع خرابی موتور جاروبرقی اقدام نکنید. اجرت تعمیر موتور جاروبرقی را میتوانید مشاهده کنید.

  • روشن و خاموش شدن جاروبرقی به صورت ناگهانی یک از دلایلی است که نشان می­دهد برد دیمر نیاز به بازنگری دارد.
  • اگر هنگام زدن کلید جاروبرقی جرقه پدید آید، نشانه‌­ای دیگر از وجود ایراد در برد دیمر دارد. در این حالت احتمالا خازن­‌های پارازیت­‌گیری که بر روی برد الکتریکی قرار دارد، خراب شده باشند.
  • چنانچه سرعت جاروبرقی به درستی تنظیم نشود، عیب را در دیمر باید جستجو کرد. در این حالت باید پتانسیومتر روی برد دستگاه چک شود.
  • هم­چنین ممکن است که ولتاژ ورودی جریان و مقاومت‌­های محدود­کننده جریان دستگاه دچار ایراد شده باشند.
  • زمانی‌که جاروبرقی کش خوبی ندارد، به جز بسته شدن جریان هوا و پر شدن کیسه، می­تواند برد دیمر دچار ایراد شده باشد. در این صورت ممکن است ایراد از پتانسیومتر باشد که باید تعمیر یا تعویض شود. پتانسیومتر سبب بالا رفتن قدرت مکش در جاروبرقی است.

آموزش تعمیر قدرت کم مکش جاروبرقی

عدم تعویض کیسه جاروبرقی است که پر شدن آن، هنگام کشیدن جارو برای ما دردسر ایجاد میکند. در این شرایط باید کیسه را پاکسازی کنید. چنانچه فیلتر جاروبرقی کثیف باشد، بر روی قدرت مکش جاروبرقی تاثیر می‌گذارد. در این صورت باید فیلتر جاروبرقی کاملا تمیز شود.

بهترین زمان برای تعویض پاکت یکبار مصرف، کیسه دائمی و خالی کردن مخزن‌های تلقی جاروبرقی هنگامی است که حجم غبار و

آشغال داخل کیسه یا محفظه به 2/3 رسیده باشد.

قدرت مکش جاروبرقی ارتباط مستقیم با شلنگ، کیسه و فیلتر جاروبرقی دارد. آموزش تعمیر قدرت کم مکش جاروبرقی به ما کمک می­کند که راه‌های کم شدن قدرت جاروبرقی را بیابیم و به تعمیر جاروبرقی بپردازیم.

یکی از راه‌هایی که می­توان فهمید مشکل از شلنگ جاروبرقی هست یا نه، این است که شیلنگ را جدا کرده و دستگاه را روشن کنید. اگر مکش دستگاه مناسب بود، مشکل از شلنگ است. آشغال‌های باقیمانده داخل شلنگ را بیرون آورده و آن را کاملا تمیز کنید. چنانچه بعد از انجام این مراحل از آموزش هنوز مکش جاروبرقی قدرت لازم را نداشت، شلنگ دچار پارگی شده است که باید آن‌را تعویض کنید.

آموزش تعمیر فیلتر جاروبرقی

برای آموزش تعمیر فیلتر جاروبرقی این قطعه مهم هنگامی­‌که دستگاه شروع به کار می­کند، جاروبرقی با مکشی که انجام می­دهد، علاوه بر زباله، گرد و غبار موجود در هوا را نیز به درون می­‌‌کشاند. در این صورت هوایی که از محفظه موتور بیرون می­رود، اگر توسط فیلتری که سر راه هوای خروجی قرار گرفته، صاف نشود، گرد و غبار دوباره به محیط منزل باز می­گردد. سطح اسفنجی فیلتر وظیفه پاک کننده هوای خروجی را بر عهده دارد.

بنابراین اگر فیلتر بیش از حد کثیف شود، هوا به راحتی از آن عبور نمی­‌کند و همچنین قدرت مکش جاروبرقی نیز کاهش می­‌یابد.

در این شرایط فیلتر جاروبرقی باید شسته یا عوض شود.

آموزش تعمیر سیم جمع­‌کن

    در ادامه آموزش تعمیر جاروبرقی، به نحوه تعمیر قطعه سیم جمع­‌کن می­پردازیم:

  1. ابتدا پوشش بالای جعبه جاروبرقی را باز کنید. چنانچه درپوش دیگری سیم جمع­‌کن را پوشش داده، آن‌را هم باز کنید.
  2. اگر بخواهید این قطعه را تعمیر کنید، باید با باز کردن بست­‌های نگهدارنده، آن‌را از جایش بیرون آورید. اما اگر بخواهید که سیم جمع­‌کن را تعویض کنید، باید سیم‌هایی که از سیم جمع­‌کن به موتور وصل شده را قطع کنید.
  3. به وسیله یک برس نرم و با استفاده از الکل ایزوپوپیل قسمت­‌های ثابت و کوموتاتور سیم جمع­‌کن را تمیز کنید. در صورت صاف نبودن پایه­‌ها، بوسیله یک سمباده نرم آنرا تمیز و صاف کنید.
  4. چنانچه فنر نیاز به تنظیم دارد، آن‌را تنظیم کنید و همه قطعات را سر جای خود برگردانید و سیم‌ها را به موتور وصل کنید.

آموزش تعمیر خاموش شدن ناگهانی جاروبرقی

  1. در آموزش تعمیر جاروبرقی هنگام خاموشی ناگهانی اگر جاروبرقی بیش از اندازه داغ شود، نشانه این است که ترموستات آن خوب کار نمی­کند.
  2. بهتر از قبل از شروع به جارو کردن، لوله‌­ها و خرطومی جاروبرقی چک شوند تا از عدم گرفتگی آن آسوده خاطر باشید.
  3. حتما سیم جاروبرقی را بررسی کنید تا از عدم قطعی آن مطمئن شوید. یکی از دلایل قطعی سیم نیز کشیدن بیش از اندازه سیم از درون محفظه خود است.
  4.  بهتر است که قبل از پر شدن کیسه جاروبرقی، به داد آن برسید. پیشنهاد می‌شود کیسه‌­های یکبار مصرف را جایگزین کرد.
  5. چنانچه فیلتر تمیز نباشد، جاروبرقی قادر نیست به راحتی نفس بکشد و این امر باعث خاموشی ناگهانی آن خواهد شد. فیلترهایی که امکان شستن آن‌ها هست را حتما چندین بار در سال بشویید. ترجیحا هنگام تعویض کیسه جاروبرقی، فیلتر آنرا نیز عوض کنید.

در این مرحله از آموزش تعمیرات جاروبرقی دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث خاموش شدن ناگهانی جاروبرقی می‌­شود. از جمله:

خرابی دوشاخه برق جاروبرقی

اتصالی کردن کلید روشن و خاموش

نیم‌­سوز شدن موتور جاروبرقی

آموزش تعمیر روشن نشدن جاروبرقی

آموزش تعمیر روشن نشدن جاروبرقی به ما کمک می­کند که اگر اشکالی باشد که قابل رفع باشد، خودمان به تعمیر جاروبرقی بپردازیم.

روشن نشدن جاروبرقی می‌­تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. از جمله:

  • قطعه دوشاخه و سیم رابط خراب شده باشند که در این صورت باید مشکل را برطرف کرد، یا به عوض کردن آن پرداخت.
  • بهترین کار این است که ابتدا به وسیله اهم‌­متر از خرابی کلید قطع و وصل آن مطمئن شد و سپس اقدام به تعویض یا تعمیر آن روی آورد.
  • ممکن است زغال‌های موتور جاروبرقی کثیف شده باشند. به این شکل که  دوده و چربی مابین زغا‌ل‌ها و تیغه‌های کلکتور به صورت عایق به وجود آید و باعث جلوگیری عبور جریان شود.

در آموزش این بخش، یک سنباده نرم را خیلی آرام روی سطح زغال‌ها و تیغه‌­ها بکشید، تا اینکه سائیده و پاک شوند. بعد از آن براده­‌های

حاصل از سابیدن را تمیز کنید. این کار باعث می­شود که تیغه­‌ها و زغال‌ها با یکدیگر تماس داشته باشند.

  • اگر زغال‌ها خراب شده یا بیش از مقدار استاندارد کوتاه‌تر شده باشند، باید آنها را تعویض نمود.
  • ممکن است کلاف‌های سیم‌­پیچی آرمیچر سوخته باشند که بوی حاصله از سوختن شالاک‌های روی سیم‌ها، حاکی از سوختن کلاف‌های سیم‌­پیچی است. سیم­‌پیچی در صورت امکان باید بازپیچی شود و در غیر اینصورت باید موتور جاروبرقی تعویض شود.

آموزش رفع صدای زیاد جاروبرقی

 آموزش رفع صدای زیاد جاروبرقی به شما کمک می­کند که راحت­تر به علل صدای زیاد دسترسی پیدا کنید و بتوانید به تعمیر جاروبرقی بپردازید.

مسدود شدن لوله­ جاروبرقی

خراب شدن یا شل شدن پروانه

شکسته شدن غلتک و نشت هوا

فرسوده‌گی برس کربنی

خراب شدن فن

ساییده شدن بلبرینگ­‌ها

آموزش رفع داغ شدن جاروبرقی

در آموزش این قسمت عواملی که سبب داغ شدن بیش از حد جاروبرقی میشود بشناسید و در جهت رفع آن کوشید:

علت زود داغ شدن موتور جاروبرقی به همراه رفع مشکلات آن را می‌توانید بخوانید.

  • چنانچه ترموستات کار نکند، بعد از چند دقیقه از روشن شدن جاروبرقی، موتور داغ می‌­شود.
  • وقتیکه ترموستات سالم باشد در عملکرد خود مشکلی ندارد. امکان دارد اشکال از برد الکتریکی باشد که مانع انتقال دادن اطلاعات به موتور جاروبرقی می‌­شود.
  • موتوری که نیم‌­سوز شده باشد، جریان بالایی را از دست می‌دهد. که این خود عاملی است برای داغ شدن زیاد جاروبرقی. در این‌صورت باید سیم‌­پیچی و یا موتور کلا تعویض گردد.
  • وجود بار بیش از اندازه بر روی موتور دلیل دیگری است برای داغ شدن جاروبرقی. زمانی این اتفاق میفتد که برخی مدارها خراب شده باشند. در این صورت نیروی زیادی از دست می­رود و از سیم‌­های موتور جریان زیادی می­گذرد که با دور موتور و سطح سیم­‌پیچی آن تناسب ندارد. در این حالت احتمال سوختن هم می­رود. با به کارگیری از آمپرمتر می­توان مدارهای جاروبرقی را بررسی کرد.
  • وقتی‌­که کلید گریز از مرکز کار نکند، سیم‌­پیچ راه‌­انداز از قادر نیست که از مدار خارج شود و در این حالت علاوه بر سیم‌­پیچ اصلی، سیم­‌پیچ راه‌­انداز هم جریان می­‌کشد که این امر باعث داغ شدن موتور جاروبرقی خواهد شد.
  • چنانچه کیسه جاروبرقی پر باشد، فشار بیش از اندازه­‌ای به موتور وارد می­کند که به داغ شدن جاروبرقی می‌انجامد
  • بسته شدن راه لوله مکش جاروبرقی هم می­تواند منجر به داغ شدن جاروبرقی شود.
  • کثیفی فیلتر سبب می‌شود ردوبدل شدن هوا با محیط بیرون به درستی صورت نگیرد، که این خود دلیل دیگری برای داغ شدن جاروبرقی خواهد بود.
  • اگر به هر دلیلی فن عیب داشته باشد، فورا جاروبرقی داغ می‌­شود.

نتیجه گیری

با بهره‌­گیری از روش‌های آموزش تعمیر جاروبرقی، می­توان به عیب­‌یابی و در صورت ممکن به حل آن عیب پرداخت. آموزش از هدر رفتن وقت و سرمایه برای بردن دستگاه به مراکز تعمیراتی جلوگیری خواهد کرد. در صورتی که امکان رفع ایراد مورد نظر در منزل وجود داشته باشد.

طبقه بندی شده در

با برچسب در