گاهی ممکن است تلفن ثابت نیز دچار مشکل شده و کار نکند، شک نکنید اولین فردی که متوجه خواهد شد مادرها هستند که اصرار دارند هر چه سریعتر تلفن را مثل روز اول تحویلش دهیم. در این میان نباید از ضرورت سالم بودن تلفن ثابت شرکتها غافل بود! این صفحه شرایط و چگونگی تعمیر تلفن ثابت را تشریح می کند، پس پیشنهاد میکنیم که تا پایان با ما بمانید.
هزینه تعمیر تلفن با سیم و بی سیم چقدر است؟
اینکه چه هزینهای باید برای تعمیر تلفن باسیم و بی سیم پرداخت کرد به نوع خرابی آن بستگی دارد ولی به طور کلی هزینه تعمیر این تلفنها به صورت زیر میباشند:
نوع خدمت | قیمت به تومان |
نظر کارشناسی | 50.000 |
تعمیر برد | 75.000 تا200.000 |
تعمیر عدم اتصال | 50.000 تا 100.000 |
تعمیر سیم و کابل | 50.000 |
تعمیرات دکمهها | 50.000 |
دلایل خرابی تلفن ثابت چیست؟
خرابی تلفن ثابت بیسیم و باسیم به دلایل و علل مختلف و متعددی می تواند صورت گرفته باشد. ممکن است در ابتدا دست به کار شوید و سعی کنید یک تعمیر کار برای تعمیر تلفن خود پیدا کنید؛ ولی تجربه نشان داده است که موارد مختلفی می تواند دلیل قطعی و یا خرابی تلفن ثابت شما باشد. بنابراین بهتر است اول از همه چندین مورد را چک کنید.
قطعی تلفن ثابت ممکن است به دلایل زیر اتفاق افتاده باشد:
- پرداخت نکردن قبض تلفن در دراز مدت
- انجام ساختمان سازی در اطراف منزل شما که اغلب منجر به قطعی سیمهای تلفن میشوند
- دستکاری کردن تلفن بیسیم و دادن کدهای اشتباه به آن
- قطع شدن به دلیل بارندگیهای سنگین
- خرابی سوکت یا قطع شدن سیم اتصال آن
حتما بخوانید: آموزش گام به گام عیب یابی و تعویض سیم کشی تلفن ثابت!
معمولا دلایل مختلفی موجب از کار افتادن تلفن ثابت میشوند که در این صورت میتوان جهت تعمیر تلفن بی سیم و با سیم اقداماتی را انجام داد از جمله:
چک کردن سیم کشی تلفن ساختمان
سیم کشی تلفن ساختمان که در داخل سازه و هنگام ساخت و ساز صورت میگیرد توسط مالک انجام شده و باید خود فرد آن را بررسی کند. این سیم کشی را عموما به گونهای انجام میدهند که در دراز مدت به خوبی کار کرده و از گزند سرما و گرمای شدید به دور باشد. میدانید که بارندگیهای شدید میتوانند این سیم کشیها را در صورتیکه بیرون از ساختمان باشند قطع کنند. پس حتما در صورت از کار افتادن تلفن به سیم کشیهای ورودی منزل نیز سری بزنید.
سیم کشی کابل داخلی تلفن
اگر در خط تلفن احساس نویز و اختلال کردید حتما سیم کشی کابل را بررسی کنید. اگر مسیر سیم کشی برق و تلفن در کنار هم باشند ممکن است دلیل خرابی و کار نکردن تلفن ثابت باشند. در این شرایط حتما کابل را بررسی کرده و در صورت عدم توان در حل مشکل، حتما از یک فرد ماهر کمک بگیرید. بخاطر داشته باشید در صورتی که به تازگی اینترنت ADSL برای شما وصل شده است، نویز می تواند به دلیل اتصالات اینترنت باشد. برای رفع این مورد باید از قطعه ای کوچک به نام اسپیلیتر بر سر راه تلفن استفاده کنید.
تعمیرات تلفن سوخته
یکی از بدترین اتفاقها که ممکن است برای تلفن ثابت منزل ما رخ دهد، سوختن تلفن است. تا به حال شده وقتی حواستان نیست دو شاخه تلفن را به پریز برق زده و با یک صدای نا آشنا از تلفن متوجه سوخته شدنش شوید؟ یکی از اصلیترین دلایل سوختن تلفنهای ثابت همین مورد است؛ چرا که اغلب پریزهای تلفن و برق کنار یکدیگر میباشند و منجر به حواس پرتی و دقت نکردن ما میشوند. توصیه می کنیم پیش از این که به این مساله دچار شوید از سه شاخه برای اتصال تلفن خود استفاده کنید تا حواس پرتی باعث ایجاد هزینه های گزاف تعمیر و یا تعویض تلفن برای شما نشود.
برای تعمیر تلفنی که سوخته است اولین کار عوض کردن وریستور است. در صورت حل نشدن خرابی باید قطعههای دیگر تلفن را چک کرده و اگر متوجه هر گونه آسیب در آنها شدید باید خیلی سریع قطعه آسیب دیده را تعویض کنید. معمولا ترانزیستورهایی دوتایی در تلفن تعبیه شده که روی آنها علامت A92 نشانهگذاری شده، این اجزاء نسبت به اجزای دیگر بیشتر در معرض آسیب میباشند و در صورت سوختن و خرابی یکی از آنها دیگری هم حتما از کار خواهد افتاد. پس ترانزیستورها حتما باید چک شوند.
تلفنهای امروزی اغلب دیجیتالی هستند که دارای فیوز نیز بوده و معمولا هنگام وصل کردن تلفن به پریز برق این فیوزها خواهند سوخت؛ بنابراین بهترین کار تعویض فیوزها است. اما یک مساله خیلی مهم وجود داشته و آن قطعات به کار رفته در تلفن است. در واقع بهتر است در خرید تلفن دقت کافی را کرده و مدلی اورجینال با قطعات سالم به کار رفته در آن را انتخاب کنید تا در زمانی کوتاه دچار به مشکل برنخورید. دقت داشته باشید که چک کردن و تعویض این قطعات در داخل تلفن نیاز به تخصص کافی دارد. در صورتی که نسبت به این موارد حرفه ای نیستید برای خود دردسر اضافی ایجاد نکنید و تلفن را به تعمیر کار بسپارید.
کلام پایانی
با وجود تسخیر دنیای ارتباطات توسط تلفن همراه و اینترنت، تلفنهای ثابت با سیم و بی سیم نیز همچنان در هر خانهای ماندگار شده و از بین نرفتهاند. درست است که میزان کارکرد این وسیله پایین آمده اما قطعا دچار مشکلاتی خواهد شد که باید رفع شوند. در صورت ایجاد هر گونه خرابی و کار نکردن این سیستمها باید ابتدا آن مشکل را پیدا کرده و اگر دیدیم که حل کردنش از عهده ما خارج است از فردی ماهر و حرفهای کمک بگیریم. هرگز اهمیت این تلفنها را دست کم نگیرید.
نظرات