از دلایل کم شدن فشار آب گرم در ساختمان می‌توان به وجود رسوبات در آبگرمکن و لوله‌ها، کارکرد نامناسب پمپ آب، نقص در رادیاتور و … را نام برد. در این مطلب از استاده مگ به بررسی هر یک از دلایل کم شدن فشار آب گرم همراه با راهکارهایی برای رفع آنها خواهیم پرداخت. در زیر لیست شماره تماس تعمیرکاران جهت انجام تعمیر پکیج را مشاهده خواهید کرد که می‌توانید جهت اقدام سریع‌تر برای رفع خرابی تماس بگیرید. در ادامه ما را همراهی کنید:

لیست تعمیرکاران پکیج در تهران

علل کم شدن فشار آب گرم

بی‌شک کم شدن فشار آب گرم با توجه به استفاده‌ی پرکاربرد و روزمره‌ای که در زمینه‌ی استحمام، شستشو، آشپزی و… دارد؛ معضلی بزرگ و مسئله‌ای بسیار آزاردهنده به‌شمار می‌رود. درصورتی که کم شدن فشار آب گرم واحد شما با فشار خوب و مناسب آب سرد یا فشار آب ساختمان همراه باشد، آبگرمکن دیواری یا سیستم لوله‌کشی آب گرم دچار مشکل شده‌است.

نکته: در حالت استاندارد فشار بار در پکیج دیواری باید یکی از اعداد بین 7.0 تا 2 را نشان دهد. اگر بالای 2 باشد، نشتی آب از پکیج اتفاق می‌افتد و دستگاه شما دچار آسیب می‌شود و به تعمیر نیاز پیدا خواهد کرد. همچنین توجه داشته باشید این عدد نزدیک صفر نشود تا از افت فشار آب گرم جلوگیری نمایید.

شایان ذکر است تمامی دستگاه‌های گرمایشی پس از گذشت مدت زمانی به سرویس و تعمیر و یا حتی تعویض قطعه نیاز دارند و آبگرمکن دیواری نیز از این قاعده مستثنا نمی‌باشد. با این حال، با ما همراه باشید تا در ادامه‌ی مطلب به معرفی، بررسی و همچنین ارائه‌ی راه‌حل برای 4 مورد از مهم‌ترین دلایل کم شدن فشار آب گرم بپردازیم.

1. وجود رسوب در آبگرمکن

یکی از شایع‌ترین دلایل کم شدن فشار آب گرم، رسوب‌گرفتگی در آبگرمکن می‌باشد. بنابراین توصیه می‌کنیم قبل از انجام هرگونه اقدام به رسوب‌زدایی دستگاه خود بپردازید.

شما می‌توانید جهت تشخیص رسوب‌گرفتگی آبگرمکن خود، به بررسی رنگ و بوی آب داخل یک ظرف شیشه‌ای بپردازید. اگر شیری یا زرد رنگ باشد و بوی نامطبوعی به مشام برسد، نشان از وجود املاح فراوان خواهد بود.

  • رسوب‌گذاری شیر ورودی آبگرمکن: گاهی اوقات ممکن است شیر ورودی آبگرمکن (ورودی آب سرد) به دلیل وجود مواد معدنی یا هر عامل خارجی دیگر رسوب بگیرد و مسدود شده باشد. جهت تشخیص این مورد و اطمینان از نبود هرگونه رسوب یا جرم می‌توانید شیر تخلیه‌ی آبگرمکن را جدا کنید و فشار آب این قسمت را به‌تنهایی بررسی کنید.

اگر فشار شیر تخلیه کم باشد باید همه‌ی اتصالاتی که در لوله جریان دارد را ملاحظه کنید تا محل انسداد را بیابید و سریعا نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید. درصورتی که فشار آب مناسب باشد، مشکلی در شیر ورودی آبگرمکن وجود نخواهد داشت.

  • رسوب‌گذاری مبدل آبگرمکن: درصورتی که آب منطقه‌ی شما مواد ناخالص یا املاح زیادی داشته باشد و یا به اصطلاح آب سخت باشد؛ این املاح در قطعه‌ی کوچکی به‌نام مبدل که قطر آن بسیار کم است رسوب می‌کند و باعث می‌شود آب داخل آبگرمکن به مقدار کافی گرم نشود و یا در صورت گرم شدن، هنگام خروج فشار مطلوب و مناسبی نداشته باشد.
  • رسوب‌گذاری فیلتر آبگرمکن: همان‌طور که اشاره شد، سختی آب و وجود املاح باعث ایجاد رسوب خواهد شد که درنهایت منجر به کم شدن فشار آب گرم می‌شود. فیلتر نفوذ املاح و رسوبات به داخل آبگرمکن جلوگیری می‌کند و قطعه‌ای بسیار مفید برای افزایش طول عمر دستگاه می‌باشد. با گذشت زمان، مقدار زیادی از املاح و رسوبات در فیلتر جمع می‌شود و باعث کاهش چشمگیر کارایی این قطعه می‌گردد. توصیه‌ی ما این است که هر 3-2 ماه یک‌بار فیلتر دستگاه خود را چک کنید و در صورت مشاهده‌ی املاح فراوان و رسوب‌گرفتگی به تمیز کردن آن اقدام فرمایید.
  • رسوب‌گیری شیرآلات ساختمانی، سر علم شیر و سر شلنگ‌هایی که دارای توری هستند نیز فراموش نشود!

2. خراب بودن و یا کارکرد نامناسب پمپ آب ساختمان

این مشکل در ساختمان‌های چندطبقه و برای ساکنین طبقات بالا بسیار رایج می‌باشد. که جهت رفع آن باید مشکل پمپ آب ساختمان برطرف شود و جهت جلوگیری از خرابی زودرس باید نسبت به تعداد واحدهای ساختمان، پمپ مناسبی خریداری شود. در غیر این صورت مدام با خرابی پمپ مواجه خواهید شد.

دلیل گرم نشدن آب پکیج برای انواع برندها چیست؟

3. اشکال در سیستم لوله‌کشی آب گرم ساختمان

درصورتی که موارد ذکر شده علت افت فشار آب گرم منزل شما نباشد، درنهایت باید سیستم لوله‌کشی ساختمان را چک کنیم.

از آنجایی که لوله‌های ساختمانی فلزی هستند و اغلب از جنس آهن و یا فولاد گالوانیزه می‌باشند، همین موضوع سبب می‌شود تا در طی زمان لوله‌ها دچار خوردگی، فرسایش و پوسیدگی شوند و زنگ بزنند. دمای بالای آب گرم داخل لوله‌ها باعث تشدید فرآیند فرسایش و زنگ‌زدگی می‌گردد و سرعت رسوب‌گذاری را زیاد می‌کند. با گذشت زمان قسمت‌های زنگ زده از لوله جدا می‌شود و ممکن است مسیر حرکت آب داخل لوله را مسدود کند و درنتیجه باعث کم شدن فشار آب گرم شود.

یکی از شواهدی که تاییدی برای این علت از افت فشار آب گرم می‌باشد؛ این است که صرفا بعضی از لوله‌ها با معضل کم بودن فشار آب مواجه هستند. ممکن است لوله‌های آب بخشی از ساختمان از جنس مرغوبی نباشند و یا قدیمی باشند.

4. نقص در پکیج یا رادیاتور

وجود نشتی در رادیاتور و پکیج، بسته نشدن یا خرابی شیرپرکن، سوراخ بودن مبدل حرارتی در پکیج، خراب شدن منبع انبساط پکیج، خرابی برد کنترل یا شیر اطمینان و… از مهم‌ترین دلایل کم شدن فشار آب گرم می‌باشند. بهتر است جهت تعمیر و رفع مشکلات ذکرشده و جلوگیری از خرابی بیشتر دستگاه، از تعمیرکار ماهر و متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

دلایل افت فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری

مهم‌ترین دلایل برای مشکل افت فشار آب گرم در آبگرمکن عبارت هستند از:

  • 1. رسوب‌گذاری و جرم‌گیری آبگرمکن
  • 2. وجود توری در سر شلنگ‌ها و علم شیر
  • 3. نقص در شیر آبگرمکن باعث افت شدید فشار آب می‌گردد. با عوض کردن مغزی (کارتریج) شیر اهرمی این مشکل برطرف می‌شود.
  • 4. گذاشتن صافی در قسمت شیرهای پیسوار نیز موجب کاهش چشمگیر فشار آب می‌شود. شما می‌توانید با حذف صافی فشار آب گرم را به مقدار افرایش دهید.

دقت داشته باشید که سرویس آبگرمکن دیواری هر 6 ماه یکبار الزامی است تا شما را دچار مشکلات پیش بینی نشده در طول سال نکند.

افت فشار آب گرم دوش حمام

علت کم شدن فشار آب دوش حمام

برای اطمینان از کم شدن فشار آب گرم دوش حمام، ظرفی به گنجایش 1 لیتر را زیر دوش حمام بگذارید و آب گرم را تا انتها باز کنید. درصورتی که پس از گذشت 6 ثانیه همچنان ظرف پر نشده باشد، فشار آب گرم دوش حمام کم است.

اگر سیستم لوله‌کشی حمام ساختمان شما قدیمی یا قطر و اندازه‌ی لوله‌ها کم باشد و اگر طی استفاده‌ی طولانی‌مدت، سری دوش حمام و اتصالات رسوب و جرم بگیرد؛ به احتمال زیاد دچار این معضل خواهید شد.

در ادامه به ارائه‌ی چندین راه‌حل جهت بالا بردن فشار آب گرم دوش حمام ارائه خواهیم داد:

1. رسوب‌گیری سری دوش حمام و اتصالات آن: ممکن است آب سخت و املاح همراه آن باعث رسوب در روزنه‌های سری دوش و گرفتگی آنها شود که با شستشو و تمیز کردنشان درنهایت فشار آب افزایش پیدا خواهد کرد. برای این کار، ابتدا سری دوش حمام را باز کنید و آن را به مدت یک روز کامل در ظرفی حاوی سرکه قرار دهید به‌طوری که سرکه کاملا سطح سری دوش را بپوشاند. این عمل موجب سست شدن املاح و رسوبات خواهد شد. پس از یک روز با کمک برس و یا یک دستمال سری و داخل دسته دوش را رسوب‌گیری کنید و سپس آنها را با آب سرد به‌خوبی تمیز کنید.

نکته: توصیه‌ی ما این است که رسوب‌گیری با برس یا دستمال را به همراه مقداری جرم‌گیر انجام دهید.

2. عوض کردن سری دوش حمام: اگر روش بالا نتیجه‌بخش نباشد و همچنان شاهد افت فشار آب گرم دوش حمام باشیم، بهتر است به تعویض سری دوش اقدام نمایید.

3. نصب کردن پمپ دوش حمام: پمپ دوش حمام، به‌وسیله‌ی پروانه‌ای که دارد در هنگام باز بودن دوش آب فعال می‌شود و باعث افزایش فشار آب گرم می‌گردد. درصورتی که محل زندگی شما در طبقات بالای ساختمان یا مناطق کم فشار آب می‌باشد و یا پس از امتحان دو روش بالا همچنان نتیجه‌ی مطلوب حاصل نشده‌است، توصیه‌ی ما استفاده از این دستگاه می‌باشد.

چند توصیه جهت افزایش فشار آب گرم

  • در زمان روشن بودن آبگرمکن، آب سرد را ببندید و از آن استفاده نکنید.
  • هر چندوقت یک‌بار به رسوب زدایی دستگاه آبگرمکن خود بپردازید و قطعات مختلف آن نظیر: مبدل، فیلتر و… را در صورت نیاز تعمیر و یا تعویض کنید.
  • سیستم لوله‌کشی 5 لایه و لوله‌های پلیمری نیز می‌توانند برای افزایش فشار آب گرم ساختمان شما کمک‌کننده باشند.
  • اگر در طبقات بالای ساختمان ساکن هستید و یا به‌طور کلی ناحیه سکونت شما فشار آب کمی دارد، بهتر است از آبگرمکن‌های دیواری پر فشار و یا پمپ آب استفاده کنید.
  • سرویس آبگرمکن را فراموش نکنید.

طبقه بندی شده در