از موکت و کاربردهای آن هر چه بگوییم کم گفتهایم. میدانید که این ابزار دکوراتیو یکی از پرکاربردترین پوششهای کف بوده و در محلهای متفاوتی از خانههای شما گرفته تا هتل و محیطهای عمومی کاربرد دارد. موکتهای عرضه شده در بازار با انواع طرح، رنگ و سایزهای مختلف قابل دستیابی هستند.
جهت انتخاب بهترین آنها کافیست محل مورد نظر و ابعاد آن را به درستی اندازه گرفت؛ چرا که اندازهگیری درست و دقیق محل مورد نظر میتواند احتمال هر گونه پرتی موکت را به صفر رساند. اما باید با روش آن آشنا بود. در این صفحه، متراژ دقیق خانه برای نصب موکت را خواهید شناخت، پس پیشنهاد میکنیم که تا پایان همراه ما بمانید.
ابتدا اندازه بگیرید سپس بخرید!
بهتر است قبل از انتخاب موکت مورد نظر، سایز و ابعاد مکان مورد نظر را اندازه بگیرید. محاسبه کف محیط کار راحتی بوده و هر کسی قادر به انجام آن است، اما باید قبل از هر چیز نکاتی را رعایت کنید. هنگام موکت کردن کف یک محیط باید ساختار آن را در نظر بگیرید. ممکن است بدون توجه به ستون، شومینه و یا سکوهای وسط منزلتان، تنها طول و عرض آن مکان را اندازه گرفته و خرید نهایی را انجام دهید، غافل از اینکه در زمان نصب به مشکلات زیادی برخواهید خورد. تمام این مشکلات ناشی از بیتوجهی به ابعاد دقیق محیط است.
جهت اقدام برای نصب پارکت روی موزاییک در استاده روی آن کلیک کنید.
به شکل محیط نیز باید خیلی توجه کرد:
اگر محیط مد نظر شما مربع یا مستطیل باشد، محاسبه مساحت آن کار سختی نبوده و به راحتی انجام خواهد شد تنها کاری که باید کرد اندازهگیری طول و عرض مکان با متر و ضرب آنها در همدیگر است.
اگر محیط مورد نظرتان شامل چندین اتاق و سالن باشد باید هر اتاق یا سالن را اندازه گرفت و در نهایت تمام اعداد اندازه گرفته شده را با هم جمع نموده تا متراژ نهایی را به دست آورید.
اما یک نکته مهم وجود داشته و آن همیشگی نبودن این نظم در مساحت محیط است که در ادامه بیشتر این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
حتما بخوانید: نصب کفپوش در انواع مختلف توسط نصاب حرفهای
اندازهگیری صحیح موکت!
به یاد داشته باشید که تنها با متراژ مساحت خانه کار شما تمام نشده، بلکه یکی از مراحل متراژ خانه برای نصب موکت، اندازهگیری موکت است. حتما میدانید که عرض ثابت اغلب موکتها در بازار 3 یا 4 متر است، در این شرایط باید عرض موکت را با عرض مکان مد نظر خود اندازه گرفت.
فرض کنید عرض یکی از اتاقهای منزل شما 4 متر و طول آن 10 متر است، در این شرایط اگر موکتی با عرض 3 متر پیدا کردید باید آن را هم راستا با عرض اتاق در نظر گرفته و در نهایت پرتی یک متری اتاق را با همان اندازه از موکت پر کنید.
در واقع عامترین و سادهترین فرمول برای محاسبه متراژ خانه همین ضرب طول و عرض آن در یکدیگر است. اما اگر محیط مد نظرتان تو در تو یا دارای مساحتهای متفاوت بود کمی کارتان سخت خواهد شد. جهت آموزش بهتر و فهم سریعتر بهتر است به تصویر نمونه زیر دقت نمود تا نحوه اندازهگیری محیطهای مختلف را یاد بگیرید:
طبق این نقشه، در محیطهایی که دارای قسمتهای نامتوازن بوده و از یکدست بودن خبری نیست، کافیست با اندازه گرفتن هر بخش از محیط منزل یا محل کار خود و محاسبه آنها با هم مساحت دقیق هر بخش را به دست آورده و به همان اندازه موکت بخرید. این اقدام مانع ایجاد هر گونه پرتی و قناصی در موکت نیز خواهد شد.
هزینه نصب، فاکتوری مهم قبل از نهایی شدن انتخاب
این مورد را هیچگاه نباید فاکتور گرفت. هزینه نصب موکت در منزل شما بستگی با ابعاد و اندازه منزلتان دارد. این بدیهی است که هر چه محل مورد نظر بزرگتر، هزینه نصب آن نیز بیشتر خواهد شد. در واقع وقتی قصد موکت کردن اتاقی با ابعاد بزرگ را داریم قطعا باید منتظر هزینه بیشتری بود.
البته بهتر است این را نیز در نظر گرفت که بدون شک کیفیت موکت در هزینه نصب آن موثر است. هر چه موکت با کیفیت و ساخت بهتر بوده طبیعی است که به دلیل به کار بردن ظرافتهای مد نظر فرد نصاب، کمی هزینههای جانبی نصب بالا خواهد رفت.
کلام آخر
بدون شک میتوان موکت را از بهترین و پرمصرفترین پوششهای کف دانست. این پوشش دکوراتیو را که روز به روز نیز پیشرفتهتر شده و از مواد با کیفیتتری نسبت به نمونههای قبلی خود تولید میشود، میتوان در بازار به راحتی پیدا کرد. یکی از بهترین گزینهها برای پوشش کف به ویژه در مکانهای عمومی مانند هتلها و ادارهها ، موکت است. کافیست موکتی با جنس خوب و با کیفیت انتخاب کنید تا سالها برای شما کار کند.
اما در زمان انتخاب موکت برای یک محیط تنها جنس و طرح آن نیست که مد نظر بوده، بلکه ابعاد و سایز محل مورد نظر و موکت از اصلیترین فاکتورهای خرید موکت محسوب میشود. قبل از نهایی کردن خریدتان حتما محیط را متراژ کرده تا از ایجاد هر گونه پرتی و اضافه یا کم آمدن موکت جلوگیری کنید. این نکته در انتخاب و خرید موکت بسیار حائز اهمیت است.
نظرات