با ما همراه باشید تا در این مقاله از استاده مگ ضمن اطلاع از مواد سازنده و طرز تهیه چسب کاغذ دیواری، با آگاهی از چگونگی ساخت غلظت مناسب برای چسب کاغذ دیواری و نکات مهمی که هنگام ساخت چسب باید بدانید، بپردازیم.
امروزه استفاده از چسبهای مخصوص کاغذ دیواری(wallpaper paste) به منظور چسباندن آنها، به دلیل دارا بودن مزایایی چون قابلیت خشک شدن سریع، استحکام و ماندگاری زیاد پس از فرآیند نصب و همچنین عدم ایجاد بوی تند و ناملایم، محبوبیت زیادی یافته است و انواع آنها جایگزین سایر انواع چسبهای قدیمی شدهاند.
چسب کاغذ دیواری چیست؟
قبل از آنکه به طرز تهیه چسب کاغذ دیواری بپردازیم بهتر است بدانیم این نوع چسب چه کاری را انجام میدهد و از چه موادی تشکیل میشود.
چسب کاغذ دیواری(خمیر مخصوص کاغذ دیواری) که در قالب پودری با ذرات درشت در بازار موجود است. چسبهای مخصوص کاغذ دیواری جهت چسباندن و محکم کردن انواع مختلف کاغذ دیواری بر روی دیوارهایی با جنسهای متفاوت به کار میرود. اینگونه چسبها از مواد شیمیایی مختلفی بر پایهی سلولز و نشاسته تشکیل شدهاند که با خاصیت چسبنده و لغزندهای که به ساختار چسب موردنظر میدهند، کارکرد و ماندگاری آن را تسهیل میکنند.
مواد تشکیل دهنده چسب کاغذ دیواری
بهطور کلی، خمیر سازنده چسب کاغذ دیواری بر اساس موادی با نشات طبیعی از جمله نشاسته یا متیل سلولز و همچنین نمک خوراکی تولید میشود. با ترکیب این مواد، پودر متشکل از دانههای درشت به دست میآید که در ترکیب با آب، چسب نهایی و موردنظر کاغذ دیواری را ایجاد میکند. انواع چسب کاغذ دیواری همراه معرفی برندهای معتبر آن را اینجا بخوانید.
طرز تهیه چسب کاغذ دیواری
گفتنی است چسبهای کاغذ دیواری در قالب پودرهای مخصوص جهت چسباندن کاغذ دیواری در بازار عرضه میشود. به منظور تهیهی چسب مخصوص، پیش از شروع فرآیند نصب کاغذ دیواری لازم است تا چسب موردنظر با مقدار چسب از نوع دیگر و مقداری آب مخلوط شود. در ابتدا، محتوای پودری موردنظر را بسته به نوع و برند پودر، در حجم معینی از آب سرد حل کنید و برای مدت زمان 30 ثانیه به سرعت هم بزنید تا کاملا رقیق شود.
(به منظور بهبود کیفیت کار میتوانید از دریل با متهی میکسر جهت هم زدن استفاده کنید). پس از آن نیز با گذشت 3 الی 4 دقیقه، هم زدن مجدد مخلوط را تا جایی ادامه دهید که مایع غلیظ ژلاتینی به دست آید. با اقدامات فوق میتوانید پس از گذشت مدتی چسب مخصوص را جهت نصب کاغذ دیواری بر روی سطح کاغذ قرار دهید.
میزان آب سرد مصرفی برای هر نوع از کاغذ دیواری به منظور تهیهی چسب مخصوص به شرح زیر است:
نوع کاغذ دیواری | حجم آب سرد مصرفی(بهازای هر صد گرم پودر) |
کاغذ دیواری نرمال | 3.5 لیتر |
کاغذ دیواری با پوشش وینیل | 3 لیتر |
کاغذ دیواری تمام وینیل | 3 لیتر |
کاغذ دیواری برجسته | 2.5 لیتر |
کاغذ دیواری سنگین برجسته | 3 لیتر |
تایلهای پلیاستر | 2.5 لیتر |
غلظت مناسب چسب کاغذ دیواری
همانطور که مشاهده کردید، برخی از انواع چسبها نیاز دارند برای تهیه، با آب مخلوط شوند و برای این اختلاط بهتر است با غلظتهای مناسب و نحوهی تهیهی آنها آشنا شویم:
آب مورد نیاز 60 لیتر میباشد | برای کاغذ دیواری معمولی (توانایی چسباندن بیش 80 رول کاغذ دیواری) |
آب مورد نیاز 70 لیتر میباشد | برای کاغذ دیواری سبک (توانایی چسباندن بیش 100 رول کاغذ دیواری) |
آب مورد نیاز 50 لیتر میباشد | برای کاغذ دیواری سنگین (توانایی چسباندن بیش 55 رول کاغذ دیواری) |
پس از ترکیب مواد در اندازه مناسب، باید مخلوط را حسابی هم بزنید تا کاملا یکدست شود و بعد چند دقیقه صبر کنید.(حدودا 5 دقیقه) پس از گذشت 5 دقیقه دوباره مخلوط را حسابی به هم میزنیم و در پایان این مرحله نیم ساعت صبر میکنیم و پس از آن چسب حاضر میشود.
مواد مورد نیاز برای چسباندن کاغذ دیواری عبارتند از:
- رول کاغذ دیواری
- چسب چوب
- کاردک پلاستیکی
- موکت بر
- قلمو نقاشی
- چسب مخصوص کاغذ دیواری
ترمیم لبه کاغذ دیواری با چسب
گاهی کاغذ دیواری آسیب جزئی میبیند و شما به راحتی میتوانید آن را ترمیم کنید. در ادامه به بررسی این آسیبها و روش ترمیم میپردازیم.
اگر درزهای کاغذ دیواری شما باز شده باشد، میتوانید با استفاده از چسبهای مخصوص کاغذ دیواری درزها را بچسبانید. بدین صورت که ابتدا پشت کاغذ را با چسب آغشته کنید و بعد آن را روی سطح دیوار بچسبانید. سپس با یک پارچهی تمیز روی کاغذ دیواری بکشید تا خوب به سطح دیوار بچسبد. بعد از آن چسب اضافی را پاک کنید تا کار شما تمیز شود.
اگر سطح رویی کاغذ دیواری شما از سطح زیری جدا شده باشد، دقیقا باید کاری مشابه چسباندن درز که در بالا توصیح داده شد انجام دهید. اما باید احتیاط بیشتری داشته باشید! زیرا سطح رویی بسیار نازک است و ممکن است با کوچکترین خطایی پاره شود. اگر کاغذ دیواری شما در یک سطح به طور کامل آسیب دیده است، بهتر است تعویض شود.
نکات مهم چسب زدن کاغذ دیواری
- برای نصب کاغذ دیواری میتوان از چسبهای مخصوص کاغذ دیواری، چسب چوب، پرایمر و ابزار دیگر استفاده کرد.
- غلظت مناسب برای چسباندن کاغذ دیواری، بستگی به جنس و ضخامت کاغذ دارد و درصورتی که غلظت مناسب انتخاب و تهیه نشود، کاغذ دیواری به صورت صاف و یک دست و بدون نقص روی دیوار نمینشیند و به جای اینکه ظاهر و جلوهی زیبایی ایجاد کند، ظاهری نامنظم خواهد داشت.
- طریقهی نصب کاغذ دیواری بسیار مهم است و حتما باید از فردی ماهر و باتجربه برای انجام این کار کمک گرفته شود. چرا که حتی خطاهای کوچک، باعث از بین رفتن جلوهی زیبای کاغذ میشود. اگر فرد هنر و تجربهی کافی برای نصب را نداشته باشد، ممکن است زیرسازی به درستی انجام نشود و ناهمواری در کار به وجود آید.
قبل از اقدام برای نصب کاغذ دیواری، باید از مسطح بودن دیوار مطمئن شوید. اگر دیوار ناهمواری زیادی داشته باشد، حتما باید ترمیم و زیرسازی شود. در غیر این صورت، کار خوب از آب درنخواهد آمد. پس از اطمینان از این قسمت، نوبت آغشته کردن سطح پشتی کاغذ با چسب است. در این مرحله باید توجه شود که تمامی قسمتهای کاغذ دیواری با چسبی با غلظت مناسب پوشیده شود تا همهی نقاط آن روی دیوار به خوبی بچسبد. در حین انجام این کار باید مراقب باشید تا ذرات به کاغذ نچسبد و تمیزی کار حفظ شود.
بعد از نصب کاغذ به دیوار، چسبهای اضافی را با دستمال نسبتا نمداری پاک کنید تا پس از خشک شدن ظاهری بد به دیوار ندهد.
ممنون ، توضیحات خوبی داده شد ولی وقتی به چسب چوب اشاره شد ولی توضییح داده نشد که آیا چسب چوب با چسب کاغد دیواری مخلوط میشه یا نه ، اگه میشه درصد ترکیب آب و چسب چوب و چسب کاغذ دیواری چقدر باید باشه ، آیا لازمه چسب چوب هم اضافه بشه ؟ سپاس
ممنون از شما
عالی